Köp biljetter Här
Gå till Smofas hemsida
OM MUSIKALEN

SOT – GjutRock

Urpremiär av Sveriges ny komedi-, cirkus-, rock- musikal

I år dyker vi djupt ner i 80-talets landsbygds-Sverige med yvigt hår, präktiga axelvaddar, färgglad make-up och med alldeles färsk och nyskriven GjutRock-musik.

Vad händer när en hel by plötsligt blir arbetslös? Den lokala tunga industrin, precis som flera andra industriföretag i Sverige, går i konkurs och hela byn samt de tre syskonen Sam, Oda och Tor förlorar sina jobb. 
Samhället och familjens gemenskap sätts på prov när man måste hitta nya vägar till inkomst på en plats där det inte finns annat än skog och vatten. Brottslighet är inte ett alternativ – alla känner ju alla på landet. De kommer på en mycket bättre idé – att vinna Melodifestivalen! Strunt samma att alla är före detta industriarbetare och inte har en susning om musik eller instrument – utmaningar är till för att lösas!

PRISLISTA
  • Ordinarie        från 380 kr (från 20 år)
  • Rabatterad      från 320 kr (studenter, pensionärer)
  • Ungdomar      från 170 kr (från 12 till 19 år)
  • Barn                från 80 kr (till 11 år)
  • Grupp             från 310 kr (minst 10 personer)
  • Ledsagare        0kr (bara med rullstol)

Gör dig redo för en historia om familjeband, utanförskap, mod, kärlek, manlighet och kvinnlighet, berättad och fullmatad med humor och fantastisk nyskriven musik. Var annars får du uppleva helt nya 80-tals GjutRock-låtar än hos oss?!

Musikalen baseras på verkliga händelser men är en fiktiv berättelse med mycket humor, mycket sot och mycket nyskriven (Gjut-)rockmusik! Den välkända Mariestads musikern Simon Swahnström har tillsammans med Markus Frykén skrivit ett helt nytt rock-soundtrack som du inte får missa! För story och regi står prisbelönta författaren och regissören Kolja Schallenberg som tillsammans med prisbelönta producenten Victor Daggberg tidigare ansvarat för de stora publiksuccéerna ”Fjolspelaren”, ”Tre kvinnor” och ”Kling – Ett liv för glass”.

Musikalen ”SOT – GjutRock” har urpremiär på den ombyggda scenen inne i Gjuteriet på Forsviks Bruksteater och kommer att spelas från mitten av juli till slutet av augusti 1984 – sorry, 2024 menar vi såklart.

I föreställningen får du uppleva glädje, musiklängtan och livslust blandat med viljan att förändra samhället. Yttre och inre världar möts genom hänförande akrobatik, rockig dans, komedi och, framför allt, GjutRock-musik. ”SOT – GjutRock” bjuder på nostalgiska 80-talsintryck med nya tolkningar, närhet, frihet och humor genom decenniet. Musikalen är en unik möjlighet att uppleva det härliga 80-talet igen, och kanske till och med ännu bättre, på scen i Forsvik!

ALLMÄNNA INFO

· Föreställningen framförs på svenska.

· Föreställningens längd: cirka 2 tim och 35 min, inkl. 20 min paus.

· Rekommenderad ålder: från 6 år.

· Scen: Teater Gjuteriet Smofa (inomhus), Forsviks Bruksteater, Bruksvägen 2, 546 73 Forsvik

· Mat & Dryck: I vår bar finns någonting för alla som gillar snacks, fika och dryck (med eller utan alkohol). Välkommen! Det är inte tillåten att ta med egna dryck eller snacks till föreställningen.

· Ryggsäck och andra större väskor (över 40x40x20 cm), paraplyer och andra stora föremål samt vassa föremål är inte tillåtna i salen. Ni kan lämna föremål  i teatergarderoben. Smofa ansvarar inte för garderoberna. 
· Hundar är tyvärr inte heller välkomna, vi har  samarbetspartners som erbjuder hundvakt om du är i behov av det. 

· Priser: 80 kr – 450 kr
· Grupper från 10 personer får särskilt rabatt och kan bokas direkt via Nortic.
· Öppna genrep (previews): 17 & 19 juli 2024 kl. 19.00
· Gala Premiär: 20 juli 2024 kl. 19.00
· Familj Premiär: 21 juli 2024 kl. 15.00

· För dagsaktuell information om föreställningen fråga vid kassan.
Rollbesättningen varierar mellan de olika föreställningarna.

 

MEDVERKANDE

Sam & Prästen: JAKOB STADELL
Oda & Fru Svensson: THERESE PERSSON
Tor & Polis: JOHAN CHARLES
Mia & NN: CLARA SINGERHOLM CHRISTIANSEN
Gustavsson & NN: MARTIN STOKKE MATHIESEN

Fru I (Acrobat): OKSANA DEMYDENKO
Arbetare I (Acrobat): GRYGORIY LOVYGIN
Arbetare II (Acrobat): YVON ”NOVY” FRAGNIÈRE

Kapellmästare, fjol, dragspel & piano: ÅSA B JOHANSSON
Trum & slagverk: JOHAN LUDVIG RASK
Trum (Stipendium): LUCAS BÄCK
e-Gitar & akustisk gitar (Stipendium): ALFRED RÄFTEGÅRD
E-bas, gitar & piano: CLARA SINGERHOLM CHRISTIANSEN
Piano & gitar: MARTIN STOKKE MATHIESEN
Piano: JOHAN CHARLES
Gitar: JAKOB STADELL
Piano & gitar: THERESE PERSSON

 

PRODUKTION

Idé: KOLJA SCHALLENBERG & VICTOR DAGGBERG
Dialoger & Regi: KOLJA SCHALLENBERG
Musik & Låttexter: SIMON SWAHNSTRÖM & MARKUS FRYKÈN
Musikalisk Ledning & Kapellmästare: ÅSA B JOHANSSON
Konstnärlig Producent: VICTOR DAGGBERG för SMOFA TEATER

Vi håller oss till gällande lag. Vi ser gärna att du kommer till oss med omsorg om dig själv, andra besökare och anställda. Stanna hemma om du känner dig sjuk och undvik nära kontakter. Enskilda rekommenderas att vaccinera sig mot covid-19 och influensa. Information om hur du vaccinerar dig finns på 1177.se

Observera att återköp enbart kan ske om du har köpt en avbeställningsförsäkring via Nortic samt om din avbeställning uppnår försäkringsvillkoren. Notera att försäkringsbolaget kräver intyg som stödjer orsaken till avbeställningen. Du kan läsa mer om försäkringen HÄR https://nortic.zendesk.com/hc/sv/articles/360017976318

Observera att Smofa Teater inte säljer egna avbeställningsskydd och därför inte står för avbeställning/ombokning. Om Smofa Teater måste ställa in föreställningar står Smofa för återbetalning eller liknande.

Smofa Teater: www.smofa.se
Smofa på Instagram: smofa.official
Smofa på Facebook: smofa.official

Köp biljetter Här
GENRE
Drama
Komedi
Musik
Akrobatik
Dans
VART?

TEATER GJUTERIET

Gjuteriet är en K-märkt byggnad och industriminne som ingår i Forsviks Bruk. Du hittar entrén till teatern på baksidan av bruket mot Bottensjön. Passa på att gå igenom bruket innan föreställning och njut av det väl bevarade industriminnet. Är du i god tid hinner du kanske kolla på de fina utställningarna på området också.

Idé, Bok & Regi
Kolja Schallenberg
Kolja Schallenberg

Författare & Regissör

Kolja har studerat vid Universitetet för Musik & Teater Hamburg, Shakespeare’s Globe London och Mountview Academy of Theatre Arts London. 2022 och 2024 pluggade han även cirkus regi på Stockholms Konstnärliga Högskolan. Kolja har samlat på sig en rad anmärkningsvärda erfarenheter runt om i världen. Han har t.ex. jobbat med: Hippodrome London, Andrew Lloyd Webber’s The Other Palace London, GSA Guildford, National Thalia Teater Hamburg, National Teater Bochum, Teater Dortmund och National Teater Nürnberg. År 2014-2016 tog han rollen som konstnärlig ledare för de högt ansedda spektakulära produktionerna som visas över hela världen ombord på AIDA Cruises, den tyska armadan av Carnival Cruises. År 2016-2019 var han konstnärlig ledare för den väl uppmärksammade Transparence Theatre – Transgender on stage. Flera av sina shower är på turné och visas världen runt.

http://www.koljaschallenberg.se/

Musik
Simon Swahnström
Simon Swahnström

Kompositör

Simon Swahnström kommer från slätterna kring Vänerns östra sida och berör med sina omedelbara men fastklamrande texter. Den lilla intima diskbänksrealismen varvas med episka historiska skildringar. Med en stadig fot i den svenska vistraditionen, ett par tår i den amerikanska folkmusiken och med en rejäl dos skit under naglarna har han de senaste åren rest Norden runt med sin musik. I Finland har han benämnts som en ung Cornelis och i Norge har han jämförts med en tidig Winnerbäck. 

Tillsammans med sitt band, Lürsta Sockens Husarer; av en arrangör benämnd som ”den västgötska obygdens svar på the E Street Band”, bjuder han på en helt unik musikupplevelse där kvällen sätter låtlistan. Det är vardagsrock och diskbänkspop när den kryper som närmast. 

Under hösten 2022 tilldelades Simon Cornelis Vreeswijksällskapets skrivarpris. Just nu aktuell med nytt album med irländska folkvisor på skaraborgska som släpptes 9/6 2023.

http://simonswahnstrom.se/

Musik
Markus Frykén
Markus Frykén

Kompositör

Markus Frykén var tidigare gift med  Elisa Lindström och makarna spelade då tillsammans i dansbandet Elisa’s.

Dessutom ingår sedan 2018 nytillskottet Markus i bandet Lürsta Sockens Husarer.

– Vi har inte bara gjort om låtarna genom att skriva en annan text till de, utan gjort det till en berättelse om vår lilla Forsvik, säger Markus. 

Konstnärlig Producent
Victor Daggberg
Victor Daggberg

Konstnärlig Producent

Victor Daggberg

https://www.bergfilm.se

Musikalisk Ledning
Asa B Johansson
Asa B Johansson

Musikalisk Ledare & Kapellmästare

Åsa kommer från Skaraborg, Eggby närmare bestämt men är sedan studierna på Musikhögskolan bosatt i Göteborg.
Åsa lever i och brinner för musik, är musiker, sångare, kapellmästare, arrangör och körledare med musikalisk bredd som sitt signum. Från barockopera via klassiskt, folkmusik, jazz, visa och pop och nu till rockmusikal, inga genrer är henne främmande.
Hon varvar uppdrag som teatermusiker på tex Folkteatern i Göteborg, violinist i en kyrkokonsert till barnföreställningar med egna gruppen Stråf Vocal Strings, sceniska musikprogram i duon
Johansson och Rask och neopopjazzgruppen Fools without a map. Körsång ligger henne mycket
varmt om hjärtat, hon både sjunger i och leder ett flertal körer. I Göteborgs Kammarkör med
Gunnar Eriksson som världsberömd körguru har Åsa fått med sig den inkluderande synen på att att i sång och kör kan alla vara med. I den legendariska sceniska kören Sångensemblen Amanda, som turnerat jorden runt, har Åsa varit i konstnärlig ledning sedan 20 år.

Årets Artisterna
Jakob Stadell
Jakob Stadell

Sam & Prästen

Johan Charles
Johan Charles

Tor & Polis

Martin Stokke Mathiesen
Martin Stokke Mathiesen

Gustavsson

Grigori Lovigyn
Grigori Lovigyn

Arbetare I (Akrobat)

Johan Ludvig Rask
Johan Ludvig Rask

Trum & Slagverk

Therese Persson
Therese Persson

Oda & Fru Svensson

Clara Singerholm Christiansen
Clara Singerholm Christiansen

Mia

Yvon Fragniére
Yvon Fragniére

Arbetare II (akrobat)

Oksana Demydenko
Oksana Demydenko

Fru I (Akrobat)

Stipendiater Band
Ensembeln
Märta Husrem
Märta Husrem

NN
NN

NN
NN

NN
NN

Malva Sjöberg HarlinG
Malva Sjöberg HarlinG

NN
NN

NN
NN

NN
NN

 Viktoria Kjellgren
Viktoria Kjellgren

Marcus Ahlner
Marcus Ahlner

Casper Nordenberg
Casper Nordenberg

Maj-Britt Stenberg
Maj-Britt Stenberg

Sufflös

Per Nyberg
Per Nyberg

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google